Jozef Vervoort vierde zijn 75ste verjaardag

Jozef Vervoort, voormalig schoolhoofd van 4 scholen, is op 1 oktober 2015, 75 jaar geworden. Op de derde oktober 2015 vierde de gezondheidspedagoog en stichter van de Atlantis en Mozart-Brain-Lab instituten in Sint-Truiden een groot feest te midden van familie, vrienden, medewerkers en andere genodigden. Het was een groot feest met een verscheidenheid aan optredens en retrospectieven op zijn leven, waarin hij ongeveer 40 jaar geleden zich heeft toegelegd op de verspreiding en de voortzetting van het werk van professor Tomatis. Met onvermoeibare ijver en onuitputtelijke persoonlijke inzet zet hij de verspreiding van de methode op internationale basis verder. Zijn dochter Astrid en zijn schoonzoon Didier ondersteunen hem daarin met veel engagement en organiseerden een liefdevol verjaardagsfeestje in de cafetaria van de Atlantis met 130 enthousiaste gasten. De grootste wens van Jozef: in een perfecte gezondheid verder doen, tot hij 100 wordt!
 

Congres APP Today 2015 - Atlantis vzw

Afgelopen weekend was Sint-Truiden even het middelpunt van wereld, wanneer het gaat over de speciale Audio-Psycho-Phonologie methode, naar de principes van professor Tomatis. Onder de deskundige leiding van voormalig schooldirecteur Jozef Vervoort en diens dochter Astrid Vervoort, organiseerde Atlantis vzw een internationaal congres in de eigen gebouwen. Dat lokte maar liefst 90 geïnteresseerden naar de fruitstad waaronder therapeuten, psychologen, dokters, pedagogen en ingenieurs. Atlantis zet de Tomatis methode en Sint-Truiden op de wereldkaart, met een mondiaal publiek uit Rusland, Kazachstan, China, Japan, Taiwan, de Verenigde Staten, Canada, Zweden, Polen, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje Nederland en België. Aan bod kwamen verschillende onderwerpen zoals de samenwerking met de universiteit Frankfurt-Oder en de voorstelling van de studie die binnenkort zal gepubliceerd worden. De Duitse dokter Jürgen Zastrow legde de link tussen neus, -keel, -en oorheelkunde en de APP methode. Maar er was ook ruimte voor een workshop van C-Eye. Patiënten die enkel met de ogen kunnen communiceren, wordt dat mogelijk gemaakt met behulp van geavanceerde apparatuur. Atlantis heeft een apparaat aangekocht, waardoor ze innoverend te werk gaan op dit gebied. Grammy award winnares Darlene Koldenhoven, bekend van haar rol in Sister Act, met Whoopi Goldberg leidde een zangworkshop en gaf 's avonds als afsluiter een wervelend concert.
 
 

“Deze school heeft een ziel”

Klik om te vergroten
Een bijzondere eer voor Jozef Vervoort: de directeur van de centra voor Tomatis methode, Atlantis vzw en Mozart-Brain-Lab nv in Sint-Truiden, is naamgever geworden van de basisschool in Dolgelin/
Brandenburg bij Frazkfurt/Oder. In het kader van een groot naamgevingsfeest in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de lokale politiek, leerlingen, leerkrachten en ouders, kreeg de basisschool de naam “Basisschool Jozef Vervoort” op 30 juni. De 74-jarige was zelf vele jaren leraar en directeur van meerdere scholen. Jozef Vervoort dankte met de woorden: “Deze school heeft een ziel.”
In de “Jozef Vervoort Basisschool” wordt sinds 2010 voor de leerlingen van eerste en de tweede klas de luistertraining volgens Tomatis doorgevoerd in speciaal daarvoor voorzien luisterkamers. Het luisteren is daardoor een ontspannende afsluiter van de lesdag geworden, die leerlingen en ouders niet meer zouden willen missen. De basisschool is met deze methode pionier in het Bundesland Brandenburg en wordt naast Atlantis vzw ook door de Klangfalter e.V. vereniging onder leiding van Petra Gebauer ondersteund. Uit dankbaarheid bood de school deze eer van naamgeving aan.
 
 

назад - Zurück - Back -

Luisteren in de kindertuin en in de school

De objectief zeer goede resultaten van de luistertraining in de kindertuin en in de basisschool van Genk (Europaschool) zetten zich verder, op het gebied van basisspraakvaardigheden en vooral op het gebied van wiskundige basiskennis.
 
Een tweede project dat ook onder toezicht staat van Mozart Brain Lab in de basisschool Sint-Joris in Nieuwpoort aan zee, toont ook uitstekende resultaten van de “luisterende” kinderen.
 
De basisschool “De Triangel” in Gent volgde dit voorbeeld. Na de goede resultaten in Genk nam men contact op met Jozef Vervoort en zijn centra. Vanaf de eerste oktober startte ook daar de luistertraining in de kleutertuin. Zowel in Gent als in Genk hebben ongeveer 90% van de kinderen een migratieachtergrond.
 
 

Internetaansluiting

Atlantis pakt voor haar cafetariagasten met een nieuwe service uit. Voortaan kan u in die ruimte immers op het internet surfen. De cafetaria telt drie aansluitpunten die een probleemloze toegang tot het internet mogelijk maken. In ruil voor een waarborg ontvangt de gebruiker een netwerkkabel; het eigenlijke gebruik van het internet is voor de gasten van Atlantis volledig kosteloos.

25 jaar Atlantis

De geschiedenis van het Instituut Atlantis in Sint-Truiden begon op 2 december 1983 in de privéwoning van pedagoog Jozef Vervoort. Vijfentwintig jaar geleden, op tweede kerstdag, voltooiden twee kinderen de eerste luistertraining. Week na week traden andere kinderen in hun voetsporen. Vandaag lopen er iedere dag nieuwe aanvragen binnen. Intussen hoorden al meer dan 15.000 kinderen, jongeren en volwassenen bij Jozef en zijn medewerkers de stem van hun moeder, muziek van Wolfgang Amadeus Mozart of gregoriaanse gezangen.