Tips voor trips in Sint-Truiden en omgeving

Sint-Truiden is een montere stad met een rijk verleden. Heel wat toeristen en gasten laten er zich imponeren door de talloze kunstschatten en de aantrekkingskracht van de meer dan 1300 jaar oude Trudo-stad. Duik in een van de vele musea onder in het verleden, geniet van een stadswandeling of ontdek het mooie Haspengouw langs de Trudo-fietsroute. Deze stad met om en bij de 38 000 inwoners is het centrum van de Belgische fruitteelt en heeft heel wat te bieden.

Voor meer inlichtingen kunt u uiteraard ook terecht bij de dienst voor toerisme in het stadhuis op de Grote Markt. Van 1 april tot en met 30 september is de dienst voor toerisme iedere dag geopend van 9.00 tot 17.00 u, op zaterdag, zondag en feestdagen van 10.00 tot 17.00 u. Middagpauze van 12.30 uur tot 13.00 uur. Tussen 1 oktober en 31 maart sluit de dienst voor toerisme al om 16.00 u; op feestdagen blijft de dienst gesloten.

Wie met kinderen naar Sint-Truiden komt, heeft heel wat recreatiemogelijkheden. Wij vermelden hier een aantal voorbeelden. De medewerkers aan de receptie helpen u, indien gewenst, graag verder.

Subtropisch zwembad

Op 20 minuten stappen van het behandelingscentrum, naast de sporthal aan de Olympialaan

Bowling / kegelen / squash

Op 20 minuten loopafstand, in de buurt van het station – reserveren aanbevolen

Speeltuin achter de sporthal / zwembad

Op 20 minuten loopafstand - visvijver

Domein Speelhof

Op 15 minuten loopafstand, café

Stadspark

Op 15 minuten loopafstand, vijver met eenden, ideaal voor de allerkleinsten

Domein Nieuwenhoven

Op 10 minuten met de auto richting Melveren, mooi bos, hele grote speeltuin, café

Vrijetijdspark "De Alk"

Op 20 minuten met de auto richting Hasselt, grote speeltuin met klein kinderzwembad en plonsbad, verhuur van waterfietsen, minigolf, enz.

Speeltuin / openluchtmuseum Bokrijk

Het openluchtmuseum behoort tot de grootste van Europa en is beslist de moeite waard. De speeltuin is zeker een van de grootste in Europa; toegang gratis.