Beste klanten, een korte update na het Overlegcomité van 14 April. Ten vroegste vanaf juni zal het toegestaan zijn om grotere aantallen mensen binnen te ontvangen. Daarom vragen we jullie nog even geduld te hebben! Zodra we zelf een concrete datum weten wanneer het instituut in juni mag opengaan, delen we jullie dit onmiddellijk via deze weg mee!

100 jaar Tomatis

Nieuwe boeken

Beste collega, Lieve ouders,
Op 1 januari 2020 vierden we de 100e verjaardag van Alfred Angelo Tomatis, die geboren werd op 1 januari 1920. In het verleden werd door sommigen die datum wel eens in twijfel getrokken, maar niets is minder waar! Het uittreksel van zijn geboorteakte sluit elke twijfel definitief uit !!

Ter gelegenheid van die verjaardag, verdiepten we ons nogmaals een beetje in het museum dat wij ter zijner ere al 18 jaren in stand houden. Nergens is het fascinerender te vertoeven als daar: temidden van de duizenden documenten van zijn hand, de bergen foto's, de stapels artikels in kranten en tijdschriften, de massa radiocassetten (750) en vele video's over hem en zijn levenswerk.
Men kan er alleen maar stil bij worden en met het grootste respect terugdenken aan deze geniale mens, die eenvoudige ontdekker , nederig van inborst , maar die onverdroten zocht naar hoe de mens vanuit de donkere uterus ontwikkelt naar de buitenwereld toe via het oor .
Dat zintuig dat de structurerende motor van de hersenen zal vormen in die negen maanden en die rol zal aanhouden ons leven lang.
De studie van de universiteit van Stanford, verschenen op 31 mei 2016 zal zijn visie recht geven: "Neural circuits underlying mother’s voice perception predict social communication abilities in children"
Wie het geluk heeft gekend hem van nabij te mogen beleven, weet dat hij een enorme gave had, die weinigen op deze wereld te beurt valt: hij bezat een ongekende intuïtieve intelligentie . Het was alsof hij gewoon voelde dat het eenvoudig zo moest zijn. Hij "zag" gewoon de sleutels van de wetenschap, zonder ze immer direct te kunnen ontcijferen. Tegen alle weerstand in hield hij stand, wetend,voelend dat hij het bij het rechte eind had.
Zoals zovele genieën voor hem, was het einde van zijn leven verre van rooskleurig. Ook dat droeg hij met een buitengewone gelatenheid en gaf zich over aan zijn God , in wie hij zo sterk geloofde. Het waren immers ook zijn woorden die dat bevestigden: "Hoe meer ik ontdek, hoe meer ik geloof."
Weinige mensen kunnen zo'n geestelijke en intellectuele erfenis nalaten als hij deed. Zijn ontdekkingen, zijn therapie, betekende en betekent hoop, liefde, vertrouwen en geluk . Honderdduizenden vonden daarin de hulp die ze zochten en zoeken.
Hij was als"een steen in het water" , dat daardoor een andere weg heeft genomen.
Wij allen die met zijn kennis mogen werken, kennen dagelijks de bijzondere voldoening die hoop, die liefde, dat geluk te mogen uitstrooien!
In naam van Mozart-Brain-Lab en de VZW Atlantis ,
Jozef Vervoort

Boeken

Voor overnachtingen bij een verblijf van meerdere dagen bieden de twee instituten, Atlantis en Mozart-Brain-Lab, verschillende kamers en appartementen aan.
Foto: Hennes Roth/roth-foto

Meer informatie

E-mailcontact

Met dit mail contact formulier kan u contact opnemen met ons. U mag een antwoord verwachten tijdens de reguliere kantooruren.
Foto: Rainer Sturm/Pixelio 
 

Meer informatie

Literatuur

Er zijn meerdere boeken beschikbaar over de therapie volgens Prof. Tomatis in het Duits, in het Engels en in het Frans. U kan ze rechtstreeks bestellen via de instituten.
Foto: Rainer Sturm/pixelio

Meer informatie

YouTube

Op het "Atmoproduc" kanaal kan u meerdere bijdragen terugvinden over de therapie, over Prof. Tomatis zelf en over het werk in het instituut.

Meer informatie