Jozef Vervoort vierde zijn 75ste verjaardag

Jozef Vervoort, voormalig schoolhoofd van 4 scholen, is op 1 oktober 2015, 75 jaar geworden. Op de derde oktober 2015 vierde de gezondheidspedagoog en stichter van de Atlantis en Mozart-Brain-Lab instituten in Sint-Truiden een groot feest te midden van familie, vrienden, medewerkers en andere genodigden. Het was een groot feest met een verscheidenheid aan optredens en retrospectieven op zijn leven, waarin hij ongeveer 40 jaar geleden zich heeft toegelegd op de verspreiding en de voortzetting van het werk van professor Tomatis. Met onvermoeibare ijver en onuitputtelijke persoonlijke inzet zet hij de verspreiding van de methode op internationale basis verder. Zijn dochter Astrid en zijn schoonzoon Didier ondersteunen hem daarin met veel engagement en organiseerden een liefdevol verjaardagsfeestje in de cafetaria van de Atlantis met 130 enthousiaste gasten. De grootste wens van Jozef: in een perfecte gezondheid verder doen, tot hij 100 wordt!

“Deze school heeft een ziel”

Een bijzondere eer voor Jozef Vervoort: de directeur van de centra voor Tomatis methode, Atlantis vzw en Mozart-Brain-Lab nv in Sint-Truiden, is naamgever geworden van de basisschool in Dolgelin/Brandenburg bij Frazkfurt/Oder. In het kader van een groot naamgevingsfeest in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de lokale politiek, leerlingen, leerkrachten en ouders, kreeg de basisschool de naam “Basisschool Jozef Vervoort” op 30 juni. De 74-jarige was zelf vele jaren leraar en directeur van meerdere scholen. Jozef Vervoort dankte met de woorden: “Deze school heeft een ziel.”

In de “Jozef Vervoort Basisschool” wordt sinds 2010 voor de leerlingen van eerste en de tweede klas de luistertraining volgens Tomatis doorgevoerd in speciaal daarvoor voorzien luisterkamers. Het luisteren is daardoor een ontspannende afsluiter van de lesdag geworden, die leerlingen en ouders niet meer zouden willen missen. De basisschool is met deze methode pionier in het Bundesland Brandenburg en wordt naast Atlantis vzw ook door de Klangfalter e.V. vereniging onder leiding van Petra Gebauer ondersteund. Uit dankbaarheid bood de school deze eer van naamgeving aan.